maanantai 10. lokakuuta 2016

Suunta ylöspäin

Nyt ajattelin kertoa mun viikonlopusta ja maanantaista, kun olin tallilla.

Lauantai 8.10
Menin Saaran tallille aamulla jo joskus 12. Kävin katsomassa kavereiden tuntia. Lähdin sitten joskus 13.20 syömään kotiin.
Sitten, kun olin syönyt menin Equille katsomaan Julian ratsastusta Patriksilla. Tämä pari on kehittynyt kyllä hurjasti eteen päin<3
Kun Julia oli saanut ratsastettua Patriksin niin me lähdettiin Oulunsaloon Mortille ja Topille.
Minä en voinut ratsastaa vielä Mortilla, koska sillä oli vielä viikonloppu sairaslomaa. Kävelytin sitä kuitenkin joku 15min ja tehtiin vähän perus venytyksiä. Julian ratsastaessa tein sitten samalla kaikki tallihommat nii eipä ollu ainakaa tylsää:D

Mortti päätti sitten piehtaroida juuri,
 kun olin saanut harjattua sen:P
Sunnuntai 9.10
Sunnuntaina lähdin tallille noin klo 11.30. Heti aluksi tein tallihommat eli siivosin karsinat (Topin ja Mortin), laitoin ruoat, vein pihalle heinät, vein tarhaan vettä ja siivosin tarhan.
Kun olin saanut tehtyä hommat hain Mortin tarhasta ja harjasin sen kunnolla puhtaaksi. Sitten menin sen kanssa kentälle kävelemään. Me tehtiin vähän maastakäsin pysähdyksiä ja peruutuksia. Sitten yritettiin vähä väistöjäkin, mutta Mortti ei vaan oikeen tajunnut mitä yritin sen tekevän:P
Kun olin saanut Mortin harjattua hain Topin sisälle. Julia ei päässyt Topille niin olin luvannut ratsastaa sillä Julian puolesta. Harjasin Topinkin oikee kunnolla, koska sekin oli vähän likainen.
Topilla tein väistöjä ja paljon taivutuksia. Topi tuntui tosi pieneltä ja sen ravi oli sellasta pientä:) Topi oli ihan kiva, mutta en osannut oikeen ratsasta sillä:D Kun olin ratsastanut Topin ja saanut vietyä sen tarhaan niin sitten minun kyyti tuli ja lähdin kotiin.

Maanantai 10.10
Lähdin tallille koulun jälkeen joskus klo. 15.30. Tallille päästyä pistin poneille ruoat. Sitten vein heinät pihalle ja otin molemmat ponit sisälle. Harjasin Mortin aika pikaisesti, koska se ei ollut erityisen likainen. Päätettiin Mortin omistajan kanssa kokeilla Mortilla lännenohjia ja muutenkin vähän länkkä juttuja. Mortti meni kuin vanha tekijä<3 Jossain vaiheessa vaihdettiin kuitenki takaisin perus ohjiin. Menin Mortilla aika rennosti, koska se oli ensimmäinen ratsastuskerta saikun jälkeen. Tein väistöjä ja pajon taivutuksi. Mortti oli vähän jäykkä, mutta ei pahemmin. Tein myös paljon siirtymisiä. Aluksi tein perus käynnistä pysähdyksiä ja ravista käyntiin. Lopuksi tein ravista suoraa pysähdyksiä ja ne onnistui tosi hyvin<3 Otin vaan pari laukka pätkää ja nostotkin onnistui kumpaankin suuntaan tosi hyvin. Lopuksi otin vielä loppuravit ja pitkät loppukäynnit.
Ratsastuksen jälkeen venyttelin vielä Mortin ja se ei heti tajunnut mitä sen piti tehdä, koska hän keskittyi vaan leivänpalaan:D

Meidän oli tarkoitus mennä ensi viikonloppuna Tallinmäen estekisoihin, mutta ei päästäkkään niihin Mortin saurasloman takia, mutta 30.10 on Jäälin tallilla kisat niin yritetään nyt päästä sinne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti