maanantai 29. elokuuta 2016

Vihdoin esteitä!

Hei! Mulla oli eilen (29.8) Piian estevalmennus Mortilla. Valmennuksessa oli minun lisäksi Julia ja Topi. Meillä oli tarkoituksena harjoitella kisoihin jotka on ensi viikon loppuna Saaran tallilla (11.9). Minä menen Mortilla 70-80cm ja Julia menee Topilla 50-60cm. Jos haluatte seurat minun ja Julian kisapäivää niin menkää seuraamaan minua snapchatissa. Sc: karkkiiwe

Ja nyt valmennukseen. Eli me aloitettiin tulemalla pääty-ympyrällä puomi, kavaletti, puomi sarjalla. Mortti tuli aluksi liian lujaa siihen sarjlle, joten askeleet eivät meinanneet passata. Mortti tajusi kuitenkin aika nopeasti, että miten ne jalat pitää sinne väliin laitta.
 Sitten tulimme saman laukassa. Aloitimme oikeassa kierroksessa laukkatehtävän. Oikean kierroksen laukka on Mortille pajon vaikeampaa, kuin vasemman joten oikeassa kierroksessa ei mennyt niin hyvin. Eli siihen sarjalle tuli oikeassa kierroksessa aikatuikka tie, joten Mortti alkoi siinä mutkassa aina vaihtamaan laukkaa siihen parempaan laukkaan. Ja sitten, kun se meni sitä "väärää" laukkaa niin en kerennyt kääntää sitä siihen sarjalle, joten se meni ohi. Sama tapahtyi muutaman kerran, mutta parani loppua kohden. Sitten teimme saman toiseen suuntaan laukassa ja se onnistui tosi hyvin.

Sitten aloimme tulla jumppasarjaa. Jumppasarjassa oli puomi, kavaletti, 1 lakka pysty, puomi, puomi, okseri. En tiiä tajusitteko tota, mutta en osaa selittää paremmin:D Mortilla oli aluksi tosi "kiire" ja sen takia se meni aluksi liian lujaa. Välillä tulimme jumppasarjalle pohjaan, mutta saimme senkin asian korjattua. Mortti meinasi myös alkaa valumaan vähän oikealle. Se kuintenkin loppui, kun jaksoin keskittyä ohjaamiseen:P

Sitten aloimme tulla tehtävää, jossa ensin piti hypätä pysty vähän vinosti. Sen jälkeen piti jatkaa päätyyn ja sieltä kääntää sellaiselle ristikko-okserille, sen jälkeen menin ensimmäisen esteen takaa uralle ja sieltä käänsin viimeiselle pystylle. 
Aluksi minulla tuntui oleva jotenki tosi kiire. Minun oman kiireilyn takia en saanut välillä Morttia kunnolla "haltuun" ennen estettä, joten hypyt lähti aina vähän kaikaa tai sitten ne tuli pohjaan. Lopuksi aloin itsekkin jo vähän rauhoittumaan, jolloin paikatkin osui vähän paremmin.

Sitten lisäsimme siihen samaan rataan okserin. Se okseri tultiin viimeisenä. Alkurata sujui jo paremmin, koska olimme menneet sitä jo jonkin aikaa. Ensimmäisen kerran, kun ylitin sen okserin niin sen jälkeen minulle ja Mortille tuli pieni ongelma, koska minä en tajunnut että se mutka on sen okserin jälkeen sen verran tiukka, joten minä ja Mortti olimme lähdössä eri suuntiin esteen jälkeen, (johdin huonosti esteen päällä) joten satulasta suistuminen oli aika lähellä:3 Lopuksi se meni kuitenkin ilman ongelmia:D 

Sitten lisäsimme taas pari estettä, jotka näkyvät tuossa kuvassa. Toivottavasti saatte selvää:) Eli lopuksi aloimme tulla viimeisiä ratoja. Esteet olivat silloin noin 80cm. Minusta tuntui, että mun voimat oli jo aika lopussa ja en pystynyt melkeen yhtään istumaan siinä laukassa. Rata meni kuitenkin ihan hyvin vaikka muutama este tulikin hieman pohjaan. 
Siihen rataan oli hyvä lopettaa ja olin kyllä niin tyytyväinen Morttiin<3 Valitettavsti ei saatu ketään kuvaamaan, mutta toivottavasti saataisi ensi viikolla, koska silloinkin varmaan hypätään viimeisen kerran ennen kisoja;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti