maanantai 4. heinäkuuta 2016

Myöhästynyt postaus

Hei, olin keskiviikkona ratsastamassa equilla. Meillä oli koulua ja menin Tero nimisellä eestinponilla. Menimme tallille kuudeksi ja aloimme Julian kanssa harjaamaan heti Teroa ja Toinia. Saimme harjattua ponit alle 10 minuutissa, jolloin meille jäi hyvin aikaa laittaa omat ratsastus kamppeet päälle. Noin klo. 18.50 aloimme varustamaan Toinia ja Teroa. Varustamisen jälkeen odottelimme vähä aikaa, kunnes saimme lähtä maneesiin.

Tunnlla aiheena oli takaosakäännökset. Alkuun aloimme tekemään päätyihin ympyröitä, jossa sitten taivuteltiin hevosia alkuverryttelyksi. Tero oli aluksi tosi laiska. Ulla käski antaa muutaman kerran ihan kunnolla raippaa, jolloin Tero jo vähän heräsikin. Jossain vaiheessa lisäsimme kulmiin takaosakäännökset. Tero lähti aluksi liirailemaan takaosakäännöksissä tosi paljon ulospäin eikä ulko-ohjan pidätteet menneet yhtään läpi. Pienen säädön jälkeen Tero alkoi kumminkin jo tuntua paljon paremmalta eikä liiraillutkaan niin paljon.

Käynti työskentelyn jälkeen aloimme tehdä samaa tehtävää ravissa eli päätyyn voltti ja takaosakäännös kulmaa. Tero sai taas aluksi herätellä, että se liikkuisi. Teron ravi tuntui aluksi todella kummalliselta ja sellaiselta pieneltä ja pomppuiselta, mutta vähän aikaa kun siinä ravaili niin siihen pystyi jo vähän mukautua. Jonkin aikaa, kun olimme ravissa työskennelleet niin vaihdoimme suuntaa ja jatkoimme samaa tehtävää harjoitusravissa. Teron harjoitusravissa oli aluksi tosi vaikea istua, koska en ollut tottunut niin pieneen raviin, mutta loppua kohden siinä oli jo huomattavasti helpompi istua.


Lopuksi otimme vielä vähän laukkaa päädyn ympyröille. Laukka piti nostaa sisäpohkeella ja Terolla se oli tosi helpon tuntoista. Teron laukassa oli tosi kiva istua ja se oli todella tasaisen tuntoista. Laukkojen jälkeen ravailimme vielä vähän loppuraveiksi, jonka jälkeen otimme loppukäynnit.

Pahoittelen, että tämä postaus tuli niin myöhässä, mutta en vain ole saanut aikaiseksi kirjoittaa tätä ja on ollut vähän motivaatio hukassa, mutta nyt alan taas kirjoittelemaan vähän enemmän kunhan vaan tulee postaus ideoita:)

Seuraava postaus tulee varmaan seuraavasta equin tunnista, joka on keskiviikkona 6.7:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti