sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Laiskuus iski

Minulla oli siis viimeviikon keskiviikkona (6.7) tunti equilla. Minulla oli tarkoituksena kirjoittaa heti samana päivänä postaus kuluneesta tunnista, mutta se sitten vähä jäi...minuun iski laiskuus. Yritin monta kertaa "ryhdistäytyä" ja kirjoittaa postauksen, mutta en vain saanut sitä siltikään aikaiseksi. Nyt kuitenin kirjoitin tämän, vaikkakin yli viikon myöhässä:P

Eli minä ja Julia oltii varattu "taas" tunti equilta. Tunti alkoi klo. 16.00, joten menimme tallille noin klo. 15. Minulle tunnille oli annettu Patriks niminen noin 175cm korkea hevonen. Aloin ensimmäiseksi harjaamaan Patea. Sen jälkeen varustin sen ja sitten itseni.


Tunnilla menimme keski-ympyrällä ja harjoittelimme hevosen kääntämistä:33 Aluksi tarkoituksena olisi ollut lisäykset ja hevosen kokoaminen, mutta minä ja Julia tunaroitiin jo siinö keski-ympyrällä niin paljon, että Ulla sanoi, että nyt harjoitellaan kääntämään:D

Aluksi en saanut Pateen mitään kontrollia ja kaikki meni ihan päin puuta eikä oikeen mikään onnistunut. Se ei ollut mitään helppoa siirtyä pikkuponien selästä yhtäkkiä 175cm korkean hevosen selkään, joten olin aluksi vähän hukassa.

 Pate oli tosi laiska koko tunnin ja sitä sai olla koko ajan hoputtamassa eteenpäin. Aloimme heti taivuttelemaan ympyrällä hevosia, että ne vähän vertyisi. Sitten teimme muutamia pysähdyksiä, jonka jälkeen siirsimme hevoset raviin ja jatkoimme ympyrällä taaivuttamista. Sitten vaihdoimme suunnan ja teimme kaiken saman toiseen suuntaan.


Sitten aloimme tehdä yksitellen olttia keski-ympyrän keskelle. Voltilla minulla oli aluksi vähän ulkoavut hukassa, jolloin Pate lähti liitailemaan isolle ympyrälle. Sitten, kun sain taas ulkoavut hallintaan niin volttikin alkoi jo sujua paremmin 

Jossain vaiheessa aloimme ottaa pieniä pätkiä laukkaa keski-ympyrälle. Laukannostot meni tosi hyvin ja Patekin tuntui tosi kivalta. Lopuksi se alkoi kuitenkin hirvesti ennakoimaan laukkaa ja se saattoi vaan yhtäkkiä nostaa jostain laukan. Mutta lopuksu sain senkin rauhoittumaan ja silloin se jo kulki ihan nätisiti.

Tunnilta jäi ihan hyvä fiilis ja tällä tunnilla opin ihan hirveästi kaikkea uutta. Seuraava postaus taitaakin olla pieni info postaus tai sitten postaus ahon tallin vuokrauksesta;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti